REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
Metin Ünyay – All The World

1.500 süslü kadın pedal

  • 1.285 kez görüntülendi.

Otomobilsiz Kent Günü’nde süslenerek bisiklete binen kadınlar, İzmir’in sokaklarını renklendirecek. Bu yıl bin 500 kadının katılması beklenen etkinlik, insanları araba yerine bisikleti özendirmeyi amaçlıyor.

Yeni Asır’dan Şafak İnce’nin haberine göre İzmir’de kadınlar, Otomobilsiz Kent Günü’nde süslenecek ve bisiklete binecek. İlki geçen yıl yapılan ve 250 kadının katıldığı etkinliğe bu yıl bin 500 kadın katılacağını bildirdi. Sosyal medya üzerinde etkinlik duyurusu yapan bisikletçi kadınlar, “Bisiklete herkesin binebildiğini, hatta çok güzel bindiğini, o da yetmezmiş gibi süslü püslü bindiğini göstermek için Otomobilsiz Kentler Günü’nde süslü kadınlar yollarda olacak. İzmir’in yollarını egzoz dumanı kokusu değil, parfüm kokusu saracak. Yaptır saçları, sür parfümünü, giy kokoş elbiseni, giy topuklunu, bisikletini de süsle, çık yollara…” çağrısıyla 21 Eylül’de saat 17.00’de Konak Meydanı Tarihi Saat Kulesi önünde buluşacak.

Meydandaki buluşmanın ardından süslü kadınlar, Gündoğdu Meydanı’na kadar pedal basacak. Ancak bu tura katılmak için bazı koşulların sağlanması da istendi. Bu koşullar “Kadın olmak, süslü olmak, süslü bir bisiklete sahip olmak, en fazla 10 km hızla ilerlemek, şaşkın şaşkın bakanlara el sallamak” olarak belirlendi.

İzmirli kadın bisikletçilerin etkinliği kısa sürede İstanbul ve Adana’daki bisikletçiler arasında da yayıldı.

İstanbul’da aynı tarihte Haydarpaşa Garı’nda saat 15.30’da, Adana’da İstasyon Meydanı’nda saat 15.00’de süslü kadınlar pedal çevirmeye başlayacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ