REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
Metin Ünyay – All The World

Bol köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır?

Bol köpüklü Türk kahvesinin tarifi ve pratik bilgileri hemen okuyabilirsiniz.

  • 354 kez görüntülendi.

turk-kahvesi-nasil-yapilir

Bol köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır?

Türk kahvesini çok seviyorum çünkü: anında zindelik verir, zayıflamayı kolaylaştırır, dost sohbetlerinin simgesidir, kültürel mirasımızdır… Her Cuma günü, kendime bol köpüklü Türk kahvesi yapar, hayatımda olup bitenleri ve hayallerimi düşünüp defterime yazarım. Bu sevgim, Türk kahvesine merakımı artırdı ve araştırmalarım sonucunda harika bilgiler, deneyimler edindim: Bol köpüklü Türk kahvesi yapılır, Türk kahvesinin yanında ne ikram edilir, en güzel Türk kahvesi fincanları nerede satılır, Türk kahvesinin farklı tarifleri nelerdir gibi sorulara yanıtlar buldum. Tam bir kahve sever olarak şimdi, sizinle paylaşacağım.

Türk kahvesi nasıl yapılır?

Denemelerim sonucunda en iyi Türk kahvesinin bakır cezvede yapıldığını gördüm. Eğer ağzınıza layık kahveler yapmak istiyorsanız, ilk iş bakır bir cevze almalısınız. Ama isterseniz, videodaki fincanda Türk kahvesi pişirme yöntemini kullanıp cevzesiz yapabilirsiniz ama benim tercihim bakır cevzedir. Kahveyi hazırlamak için dört temel malzememiz var: soğuk su, Türk kahvesi, fincan, cezve. Bunlar hazırsa, hemen başlayalım:

Türk kahvesi fincanını suyla doldurup bu suyu cevzeye alın. Her bir fincan için bir tatlı kaşığı tepeleme Türk kahvesi koyun. Eğer şeker kullanıyorsanız, fincan başına orta kahve için yarım çay kaşığı, şekerli kahve için bir çay kaşığı ekleyebilirsiniz. Kahve, su ve şekerin birbirine iyice karışması en önemli püf noktalarından biridir, bunu dikkatle yapın.

Cezveyi ocağın en küçük gözüne ve en düşük ateşe alın. Kıvamlı, bol köpüklü Türk kahvesinin sırrı, kısık ateşte ağır ağır pişmesidir. Kahveniz pişerken kesinlikle karıştırmayacaksınız ki köpüğü kaçmasın. Dikkatlice kahvenin köpürmesini bekleyin, gözünüz hep üzerinde olsun ki taşıp ocağa dökülmesin. Bu bekleme süresinde benim yaptığım gibi hayallerinizi veya ertesi gün yapacaklarınızı düşünebilirsiniz.

bol-kopuklu-turk-kahvesi

Türk kahvesi cezvede köpürdüğünde hemen ocaktan alıp kahvenin yarısını cezveye dökün. (Buna köpük çalmak deniyor.) Cevzeyi tekrar ocağa koyup çok hafif kabarcık çıkana kadar tutun. Ancak dikkat edin, kahveyi kesinlikle kaynatmayacaksınız çünkü o zaman Türk kahvesi yanar ve tadı bozulur. Evet, şimdi kalan kahveyi yavaş yavaş fincana alın ve bol köpüklü Türk kahvesi hazır!

İnanın bana, yapması yazmasından daha kolay =) 3 dakika bile sürmeyecektir bol köpüklü Türk kahvesini hazırlamak…

Türk kahvesinin yanında ne ikram edilir?

Türk kahvesinin yanında mutlaka su ikram etmelisiniz. Çünkü, hem vücutta kan dolaşımını kolaylaştırır hem de Türk kahvesinin telvesi dilimize gelirse, bu suyu içip temizleyebilirsiniz. Sağlık ve gelenek açısından suyla sunum yapmamız önemli ama işin bir de süsleme kısmı var, değil mi? Ben Türk kahvesinin yanında lokum seviyorum ama bu artık bana klasik geliyor, misafirlerimi şaşırtmak istiyorum. Eğer siz de değişik Türk kahvesi ikramlarını denemek isterseniz, aşağıdaki önerilerime göz atın:

  • Büyük ve tatlı Medine hurmasının çekirdeğini çıkarıp içerisine bir adet badem veya ceviz koyup kahvenin yanında ikram ediyorum. Hem kahvenin acılığını alıyor hem damak tatlandırıyor.
  • Kahvenin yanında bitter çikolata çok yakışıyor ama çikolatayı kahve tabağına koymamalısınız çünkü fincandan sıcaklık geliyor, çikolata eriyor ve sunum mahvoluyor. Bu yüzden, tabakta ek malzemeler için yer ayrılmış fincanlardan alabilirsiniz veya başka küçük bir tabakta sunabilirsiniz.
  • Türk kahvesinin yanında şaşırtıcı sunum olarak küçük bardaklarda Osmanlı şerbeti ikram ediyorum. Herkes içmeden önce ne olduğunu soruyor ve tadını çok beğeniyor. Osmanlı şerbetleri tarifi çok kolay, her zaman yapıp sağlık ve damak tadınız için içebilirsiniz. Tarifleri için buraya tıklayınız.

turk-kahvesi-keyfi

Türk kahvesiyle kalbimi dinlemek benim için ritüeldir. Burada Nişantaşı Welldone’ın bahçesinde oturup bir yandan kahvemi içiyor bir yandan günlüğüme yazıyorum.

Çikolatalı Türk kahvesini denediniz mi?

Sade Türk kahvesine bayılırım ama çikolatalı Türk kahvesinin kalbimdeki yeri bir başka! Bol köpüklü, tatlı aromalı bu kahveye bayılıyorum, tarifini ise hemen aşağıda sizinle paylaşıyorum.

1 küçük kare Bitter çikolata ve soğuk suyu cezveye alıp karıştırın. Kısık ateşte çikolata eriyene kadar ısıtın. Cezveyi ocaktan indirip çikolatanın hafif ılınması ve kahveyi yakmaması için birkaç dakika bekletin. Ilınan karışıma 1 tatlı kaşığı Türk kahvesini ekleyip karıştırın ve kısık ateşte kahve köpürene kadar pişirin. Fincanınıza alıp, tepside büyük bardak suyla ikram edin.

Çikolatalı Türk kahvesinin püf noktaları nelerdir?

Tüm malzemeleri aynı anda cevzeye koymayın; çünkü çikolata hemen erir ve kahvenin köpük yapmasını engeller. Tam tarif ettiğimiz gibi önce çikolata ve su, sonrasında kahveyi ekleyin. Çikolatayı erittikten sonra ılınması için mutlaka bekletin ki bir anda kaynar suya Türk kahvesi eklerseniz kahve yanar ve tadı acılaşır.

Kahveden söz etmişken, kahve falına nasıl bakılır öğrenmek için BURAYA TIKLAYIN

Fincanda Türk kahvesi nasıl yapılır?

Dilerseniz, aşağıdaki videodan örnek alıp fincanda Türk kahvesi pişirebilirsiniz, ilginç bir yöntem değil mi?

En güzel Türk kahvesi fincanları nerede satılır?

Ülkemizde Türk kahvesi sevenlerin sayısı arttıkça, fincanlar açısından modeller çoğaldı. Önceden bir iki çeşit olan Türk kahvesi fincanları, şimdi çiçek desenli, kaftan baskılı, kuş desenli gibi pek çok alternatifle mağazalarda satılıyor. Bernardo, Evmanya gibi ev ve mutfak dekorasyonu markalarından En güzel Türk kahvesi fincanlarını alabilirsiniz. Ama, semt aralarındaki küçük mağazalarda ilginç parçalar çıkıyor, es geçmeyin!

2352
turk-kahvesi-fincanlari-20turk-kahvesi-fincanlari-17turk-kahvesi-fincanlari-15turk-kahvesi-fincanlari-14turk-kahvesi-fincanlari-05

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ